Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că a luat toate măsurile necesare ca să nu mai fie permise intervenţii ce mutilează patrimoniul arhitectural al Capitalei, prezentând exemplul unui imobil care a fost supus în 2011-2012 unei renovări "care a fost o ruşine urbanistică".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am luat toate măsurile necesare ca să nu mai fie permise intervenţii ce mutilează patrimoniul arhitectural al Capitalei. Imobilul situat pe strada George Georgescu nr. 16, asupra căruia s-a intervenit în anii trecuţi, e doar un exemplu al moştenirii lăsate de fostele administraţii în materie de urbanism şi protejarea patrimoniului", a arătat, duminică, Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

El a postat fotografii cu clădirea înainte şi după "renovarea petrecută în 2011-2012, care a fost o ruşine urbanistică".

"Prin Direcţia Generală de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, acordăm atenţie sporită procesului de eliberare a autorizaţiilor de construire, bucureştenii având la dispoziţie, pe site-ul instituţiei, toate recomadările cu privire la emiterea acestor acte. Reamintesc proprietarilor care intenţionează să desfăşoare lucrări de reabilitare asupra imobilelor în zonele construite protejate că trebuie sa respecte regulamentele de urbanism specifice acestor zone, precum şi servituţile legate de volumetrie, expresie arhitecturală şi finisaje", a mai scris primarul general.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.