Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat lansarea achiziţie publică actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov (PMUD). Principala componentă a PMUD este modelul de transport, baza de date în timp real cu numărul de oameni care merg dintr-o parte în alta a oraşului, iar Valoarea estimată a Planului este de 4,4 milioane lei, mare parte din finanţare fiind nerambursabilă, asigurată prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), a mai spus edilul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am lansat în achiziţie publică actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov (PMUD). Principala componentă a PMUD este modelul de transport, baza de date în timp real cu numărul de oameni care merg dintr-o parte în alta a oraşului. Nu a existat până acum model de transport funcţional pentru că pe modelul de transport poţi să testezi influenţa pe care diferite investiţii o au asupra traficului. Fără modelul de transport s-a găsit întotdeauna un inginer de trafic care să spună că investiţia nu generează trafic, chiar când era un bloc de 14 etaje pe o straduţă de 7 metri”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook.
 
Edilul general a mai spus că atunci când a preluat mandatul de primar, a găsit „visteria goală şi documente strategice de dezvoltare blocate”.
 
„Am reuşit în aceşti doi ani să deblocăm actualizarea Planului Urbanistici General din 2000, actualizăm acum PMUD din 2016 şi vom finaliza în curând SIDU, necesar pentru accesarea fondurilor europene. Valoarea estimată a PMUD este de 4,4 milioane lei, mare parte din finanţare fiind nerambursabilă, asigurată prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA). Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 06 iunie 2023. Anunţul poate fi consultat accesând linkul https://www.e-licitatie.ro/.../c-notice/v2/view/100165547.”, a concluzionat Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.