Primarul Capitalei Nicuşor Dan şi viceprimarul general Stelian Bujduveanu au testat, joi, primele două autoturisme electrice Volkswagen e-up din cele 18 achiziţionate de Compania Parking Bucureşti pentru monitorizarea parcărilor publice aflate în administrarea municipalităţii. Edilul a mai spus că, în prezent, sistemul funcţionează pe două maşini, însă urmează să fie instalat, în mod etapizat, şi pe restul maşinilor, pe măsură ce vor fi create noi locuri de parcare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am testat astăzi, împreună cu viceprimarul general, Stelian Bujduveanu, primele două autoturisme electrice Volkswagen e-up din cele 18 achiziţionate de Compania Parking Bucureşti pentru monitorizarea parcărilor publice aflate în administrarea Municipalităţii. În prezent, sistemul funcţionează pe două maşini. Urmează să fie instalat, în mod etapizat, şi pe restul maşinilor, pe măsură ce vor fi create noi locuri de parcare. Pe lângă rolul de verificare a efectuării plăţilor, aceste maşini vor supraveghea locurile de parcare, pentru siguranţa autoturismelor parcate”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook
 
Edilul general a adăugat că sistemul de monitorizare video montat pe maşini este compus din patru camere, care acţionează simultan.
 
„Acesta este conectat la softul central al Companiei Parking. Sistemul digital al fiecărei maşini are capacitatea de a detecta până la 2000 de autovehicule/h şi permite scanarea plăcuţelor de înmatriculare şi verificarea dreptului de parcare”, a mai explicat Dan.
 
El a mai precizat că, în prezent, sunt exploatate aproape 22.000 locuri de parcare din cele peste 33.000 de locuri avizate.
 
„Ne dorim să ajungem la 80.000 de locuri de parcare în Capitală”, a conchis primarul Capitalei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.