Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că a fost finalizată etapa de testare a incineratorului de nămol de la Staţia de Epurare Glina şi urmează să fie făcută recepţia. „ câteva săptămâni se va finaliza şi etapa a-II-a a Staţiei de Epurare Glina care va extinde capacitatea de epurare pentru întreg debitul de ape uzate, iar astfel apa provenită din canalizare va fi epurată mecanic şi biologic 100%”, a mai precizat edilul general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost finalizată etapa de testare a incineratorului de nămol de la Staţia de Epurare Glina şi urmează să facem recepţia. În câteva săptămâni se va finaliza şi etapa a-II-a a Staţiei de Epurare Glina care va extinde capacitatea de epurare pentru întreg debitul de ape uzate, iar astfel apa provenită din canalizare va fi epurată mecanic şi biologic 100%”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook.

Edilul general a adăugat că „odată cu extinderea şi modernizarea Staţiei de Epurare Glina se ajunge la tratarea a cca 12m3/s de ape uzate, iar potrivit calculelor specialiştilor aceştia sunt parametri suficienţi pentru Bucureşti până în anul 2040”.

„Incineratorul de nămol de la Staţia de Epurare Glina - investiţie unică în România şi una din cele mai mari construcţii de acest gen din Europa utilizează nămolul rezultat din epurarea apelor uzate orăşeneşti şi tratează termic deşeurile nepericuloase rezultate din acest proces. Din gazele de ardere rezultate şi evacuate de incinerator se recuperează căldură care se foloseşte pe de o parte, în procesul de uscare şi ardere a nămolului, iar pe de altă parte într-un sistem de generare a energiei electrice”, a completat Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.