Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat construirea unui centru integrat de colectare a deşeurilor, prin aport voluntar, pe strada Rudeni – Chitila 22-28, iar finanlizarea acestui obiectiv este stabilită să aibă loc până la finalul anului 2024. Edilul general a mai precizat că proiectul este finanţat prin PNRR, iar valoarea finanţării nerambursabile este de 27.450.810 lei, echivalentul a 5.580.000 de euro, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Vom construi un centru integrat de colectare a deşeurilor, prin aport voluntar. Am semnat în calitate de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în Municipiul Bucureşti (ADIGIDMB), cu Ministerul Mediului, contractul de finanţare pentru înfiinţarea şi dotarea Centrului integrat de colectare prin aport voluntar Bucureşti-Nord şi regiunea afiliată Ilfov. Un asemenea centru constituie o soluţie de management eficient pentru toate tipurile de deşeuri”, a scris Nicuşor Dan, vineri pe Facebook.
 
Edilul a mai spus că „la acest centru de colectare, care va fi înfiinţat pe strada Rudeni – Chitila 22-28, vor putea fi aduse de către persoanele din Bucureşti şi din judeţul Ilfov deşeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, deşeuri din construcţii şi demolări, obiecte sanitare, ambalaje provenite de la vopseluri, dezinfectanţi, tuburi de spray, materiale textile, materiale plastice precum şi deşeuri reciclabile – hârtie, carton, PET-uri”.
 
El a mai spus că deşeurile vor fi primite gratuit, în limita unor cantităţi rezonabile, care vor fi stabilite ulterior, printr-un regulament.
 
„Proiectul, care va fi finalizat până la finalul anului 2024, este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 27.450.810 de lei, echivalentul a 5.580.000 de euro, fără TVA. De realizarea acestui proiect se va ocupa directorul executiv al ADIGIDMB, Dragoş Iordache”, a mai precizat Nicuşor Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.