Premierul Nicolae Ciucă a precizat că Guvernul României este pregătit să ofere sprijinul autorităţilor italiene pentru misiunile de salvar a victimelor inundaţiilor din nordul Italiei. Cel puţin opt persoane au murit şi atel mii de oameni au fost evacuaţi, în urma unor inundaţii în Emilia-Romagna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Guvernul României este alături de prietenii noştri, Guvernul de la Palatul Chigi şi poporul italian, după inundaţiile şi alunecările de teren pe scară largă din nordul Italiei. Suntem gata să oferim sprijinul nostru autorităţilor italiene pentru misiunile de salvare a victimelor inundaţiilor”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Twitter.
 
Cel puţin opt persoane au murit, iar alte mii de oameni au fost evacuaţi în urma unor inundaţii cauzate de ploi puternice în Emilia-Romagna, în partea central-nordică a Italiei, care au antrenat anularea Marelui Premiu F1 prevăzut în week-end în regiune, relatează AFP.
 
Preşedintele regiunii, Stefano Bonaccini, a evocat la rândul său, „mai mulţi dispăruţi”.
 
Bilanţul anterior anunţa cel puţin cinci morţi.
 
„Există cinci victime confirmate. Două corpuri au fost găsite la Forli. În total, avem trei victime la Forli, una la Cesena şi una la Cesenatico, care ar putea să fie un bărbat de naţionalitate germană, dat dispărut de mai multe zile la Rimini”, a anunţat un reprezentant al prefecturii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.