Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă a precizat referitor la anunţul primarului Capitalei Nicuşor Dan potrivit căruia vor fi scoşi palmierii de la Piaţa Unirii, deoarece ar fi fost plantaţi ilegal, că este „circ ieftin”, iar primarul general nu face nimic sau acţiunile sale nu se văd, în condiţiile în care bucureştenii nu au apă cald, iluminat public şi transport public corespunzătoare. El a reiterat faptul că acei palmieri sunt aclimatizaţi şi rezistă şi în sezonul rece.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este circ ieftin, dar atâta vreme cât bucureştenii nu au apă caldă, Doamne ajută că e căldură şi nu avem nevoie de căldură. Nu avem iluminat pe străzi, transportul public este vai de el de transport public. Nu trebuie şi primarul general să facă ceva? Iată că şi-a găsit ocupaţie – scoate copacii plantaţi de Primăria Sector 3 într-o zonă centrală unde este nevoie de verde, niciodată nu e prea mult verde şi unde noi ne-am ocupat să facem frumos. Eu îi învit lui Nicuşor Dan, ca să nu îi mai zic ticălos, între noi trebuie să fim decenţi, noi nu putem să alunecăm aşa cum face dumnealui într-o zonă de indecenţă, dar îi arăt eu sute de copaci pe care Primăria Sector 3 i-a plantat pe zonele administrate de Primăria generală. Şi ştiţi de ce? Pentru că mi-e jenă. Sunt în Sectorul 3 şi mi-e jenă pentru că Primăria generală nu face nimic. Sau, mă rog, poate că ei fac, dar nu se vede de la mine, nu se vede de la noi. Că aşa se vede – nimic”, a explicat Robert Negoiţă, luni la Digi 24.

Chestionat dacă acei palmieri platanţi rezistă şi iarna, edilul Sectorului 3 a răspuns: „Asta am spus. Nu. Ei rămân acolo. Dacă nu ar fi rezistat iarnă, atunci i-am fi pus în ghiveci”.

„Pe pasajul dinspre A2, acolo sunt în ghiveci pentru că sunt un alt tip de copaci care nu rezistă iarnă. Cei pe care i-am plantat la Unirii sunt un soi de palmier aclimatizat. Nu trebuie să fie scos”, a conchis Negoiţă.

Primăria Capitalei anunţă că palmierii plantaţi ilegal în zona Unirii din Sectorul 3 vor fi scoşi de angajaţii ALPAB, acţiunea de plantare fiind sistată întrucât nu avea avizele necesare.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a declarat, luni, că Poliţia locală a venit, sâmbătă, trimisă de el, în centrul Bucureştiului şi a găsit un cetăţean bulgar care coordona nişte cetăţeni nepalezi care nu aveau niciun act şi care plantau palmieri. El a arătat că, în opinia sa, aceltia nu se potrivesc deloc, pentru că Bucureştiul nu este o ţară exotică. „Aici este vorba de sfidare, în momentul în care primarul Municipiului a venit, i-a spus să se oprească şi el continuă, asta e sfidare, nu mai e dialog”, a mai spus edilul general.

În urmă cu două zile, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, afirma că „la Piaţa Unirii vom avea palmieri”, „aceste plante minunate care ne plac atât de mult şi cu care ne pozăm de fiecare dată când plecăm în afara ţării”. El susţinea că palmierii sunt aclimatizaţi şi vor rezista şi iarna şi că au costat „până într-o mie de lei bucata”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.