Municipiul Galaţi ar urma să aibă o alee a celebrităţilor, pe o stradă din centrul oraşului urmând a fi alocate 150 de stele unor personalităţi care au marcat istoria judeţului. Aleea cu celebrităţi face parte din proiectul de regenerare urbană a zonei centrale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Primăriei Galaţi, în cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local s-au stabilit indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de modernizare a străzii Domnească, care va deveni una dedicată personalităţilor marcante ale Galaţiului.

"Vom continua amenajarea străzii Domnească, una dintre cele mai îndrăgite străzi, care va fi pusă în valoare pentru că ne dorim să readucă ceva din farmecul de altădată, dar să-şi păstreze în acelaşi timp funcţionalitatea. Mai mult, venind în întâmpinarea gălăţenilor, ne dorim ca strada să fie pietonală în weekend, pe modelul zonei Spicu – Romarta care a devenit un loc plăcut pentru petrecerea timpului liber", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. 

În proiect sunt prevăzute în principal lucrări de modernizare şi reabilitare a carosabilului şi trotuarelor, refacerea zonei din faţa Teatrului Dramatic, reconfigurarea şi modernizarea spaţiilor verzi, sisteme de irigaţii automatizate, piste pentru biciclişti, bănci şi coşuri de gunoi, iluminat public de tip led, amenajarea de elemente tip "Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame" pentru circa 150 de personalităţi marcante ale Galaţiului.

Pentru pietonalizarea din weekend, se vor monta stâlpi retractabili automat, cu acţionare electrică sau hidraulică.

De altfel, în zonă se vor derula şi alte proiecte care vor duce în cele din urmă la crearea unui ansamblu urban ce include Teatrul Dramatic, care va fi renovat, amenajarea spaţiului din imediata apropiere a străzii Eroilor, care presupune şi crearea unei parcări subterane, precum şi reconfigurarea parcului unde se află Monumentul Eroilor Revoluţiei.

Valoarea totală a investiţiei care vizează modernizarea străzii Domnească este de 21.7 milioane de lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.