Alte 900 de doze de imunoglobulină pentru imunodeficienţă primară vor fi livrate în perioada următoare spitalelor unde există urgenţe, apoi în unităţile medicale care au solicitat medicamentul, anunţă Ministerul Sănătăţii, precizând că luna viitoare producătorul va mai livra încă 2.000 de doze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ministerului, dozele de imunoglobulină pentru imunodeficienţă primară au primit certificatul de calitate, conform procedurilor europene, astfel că se va începe livrarea lor.

“Am cerut SC UNIFARM să livreze în regim de urgenţă aceste doze de imunoglobulină ca să ajungă cât mai repede la pacienţi. Producătorul ne-a informat că luna viitoare va mai livra încă 2.000 de doze din acest produs”, transmite ministrul Sănătăţii.

Conform Ministerului Sănătăţii, săptămâna trecută au fost livrate către unităţile sanitare peste 2.000 de doze de imunoglobulină pentru tratarea cazurilor de urgenţă din secţiile de Terapie Intensivă şi, până la sfârşitul acestui an, vor mai fi trimise către spitale încă 1.000 de doze.

Ministerul precizează că a aprobat preţul pentru imunoglobulina utilizată în tratamentul imunodeficienţelor primare produsă de un furnizor care a părăsit piaţa din România anul trecut, dar care şi-a anunţat intenţia de a reveni în ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.