Sindicaliştii Blocului Naţioanal Sincical (BNS) vor organiza, în 12 decembrie, un miting de protest faţă de măsurile impuse de Codul Fiscal, mai ales faţă de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. BNS restrânge, astfel, protestele anunţate la sfârşitul lunii trecute, urmând ca acestea să nu mai fie organizate şi în Piaţa Revoluţiei, ci doar în Piaţa Victoriei, ca urmare a ceremoniilor de comemorare a Regelui Mihai I la Palatul Regal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din respect pentru Familia Regală şi pentru istoria poporului român, având în vedere acţiunile ce urmează a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis să revizuiască modul de organizare a marşului - miting anunţat iniţial pentru 12.12.2017,  acţiunea de protest se va organiza doar în Piaţa Victoriei”, anunţă BNS.

Astfel, protestul va avea loc în 12 decembrie, în Piaţa Victoriei, între orele 10.00 şi 13.00, acţiunea urmând să fie mai restrânsă decât ce anunţată iniţial, spun organizatorii.

Sindicalişii acuză membrii Parlamentului de lipsă de interes faţă de problemele exprimate de angajaţi, precum şi de reprezentanţi ai mediului de afaceri.

„Prin această acţiune de protest continuăm să atragem atenţia Guvernului cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung, generate de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar si distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forţa de muncă din România la o precarizare consolidată a relaţiilor de muncă, mai spun ei.

BNS consideră că drepturile muncitorilor sunt ameninţate, iar şansele pentru relaţii de muncă bazate pe respect se degradează.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.