Ministrul Sănătăţii anunţă că intenţionează modificarea într-un termen „foarte rapid” a prevederii conform căreia medicilor de familie li se impută pierderile care depăşesc 25% din dozele de ser anti-COVID, el susţinând creşterea procentului pierderilor la 50% în cazul acestui vaccin multidoză. Modificarea ar urma să fie făcută prin Ordin de ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Încercăm foarte rapid să reparăm acest lucru printr-un ordin de ministru care să genereze o mult mai mare flexibilitate, să ridicăm pe întreg lanţul acceptabilitatea pierderilor la 50%, asta e o măsură pe care o vom lua chiar acum” a explicat Alexandru Rafila luni, într-o conferinţă de presă, referindu-se la pierderile de ser anti-COVID. 
Acesta a precizat că sugerează, ca măsură pentru diminuarea pierderilor de vaccin, ca un medic să vaccineze anti-COVID  şi pacienţi ai altui medic, pentru ca dozele să nu se piardă.
„Indiferent de context, cred că o ergonomie a vaccinării este necesară”, adaugă ministrul.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.