Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, marţi, că situaţia din China, care se confruntă cu un nou val al pandemiei de COVID-19, ”nu are legătură” cu cea din Europa, întrucât China este afectată de valul provocat de tulpina Omicron, iar cele mai multe dintre ţările din zona europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) sunt în zona verde în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţia din China, în ceea ce priveşte pandemia, nu are legătură cu situaţia din Europa. Acolo circulă tulpina Omicron, care şi în România şi în regiunea europeană OMS a circulat şi, dacă vă uitaţi  în toate ţările din această regine, s-a ajuns în zona verde în aproape toate ţările”, a afirmat Alexandru Rafila, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.  

Regiunea Shanghai, cel mai puternic centru economic al Chinei, se confruntă cu un nou val al pandemiei, autorităţile luând măsuri drastice pentru oprirea răspândirii virusului, în cadrul aşa-numitei strategii ”zero COVID”.

Luni, autorităţile chineze au anunţat şi primele trei morţi în această regiune în cadrul acestui val al pandemiei. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.