Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a avut, joi discuţii cu reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale din domeniul asistenţei sociale despre noul set de propuneri pentru pachetul de modificări legislative în acest domeniu. „Avem în vedere înfiinţarea Registrului Electronic al Beneficiarilor şi al Furnizorilor de Servicii Sociale, dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civilă, întărirea colaborării cu alte instituţii ale statului în vederea desfăşurării actelor de control în mod uniform, dar şi introducerea unor sancţiuni exemplare pentru cei care pun în pericol demnitatea şi drepturile fundamentale ale beneficiarilor sistemului de asistenţă socială”, a explicat ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am avut o nouă întâlnire cu organizaţiile neguvernamentale (ONG-uri) din domeniul asistenţei sociale. Lucrăm împreună la un set de propuneri pentru pachetul de modificări legislative în domeniul asistenţei sociale şi creşterea calităţii în domeniul serviciilor sociale. Priorităţile noastre sunt, printre altele, revizuirea criteriilor de acreditare, revizuirea prevederilor legale existente privind licenţierea provizorie şi obligaţiile furnizorilor de a atinge cel puţin 90% din standardele de calitate, reducerea duratei de valabilitate a licenţei provizorii, introducerea de noi exigenţe cu privire la obţinerea licenţei definitive, întărirea capacităţii instituţionale a funcţiei de control, monitorizare şi îndrumare”, a scris Simona Bucura Oprescu, joi pe Facebook.
 
Ministrul Muncii a adăugat că instituţia pe care o conduce are în vedere înfiinţarea Registrului Electoreni al Beneficiarilor şi al Furnizorilor de Servicii Sociale.
 
„De asemenea, avem în vedere înfiinţarea Registrului Electronic al Beneficiarilor şi al Furnizorilor de Servicii Sociale, dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civilă, întărirea colaborării cu alte instituţii ale statului în vederea desfăşurării actelor de control în mod uniform, dar şi introducerea unor sancţiuni exemplare pentru cei care pun în pericol demnitatea şi drepturile fundamentale ale beneficiarilor sistemului de asistenţă socială”, a mai precizat Bucura-Oprescu.
 
Ea le-a mulţumit reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale cu care a făcut „un schimb util de idei pentru ceea ce ne dorim cu toţii - o reformă profundă, de esenţă a serviciilor sociale din România pentru creşterea calităţii vieţii beneficiarilor”.
 
„Parteneriatul nostru cu organizaţiile neguvernamentale continuă!”, a conchis Simona Bucura-Oprescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.