Ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat că impactul bugetar ale ordonanţei prin care salariile personalului din Sănătate, asistenţă socială sunt aduse la nivelul grilei din 2022 este în jur de 406 milioane lei, iar pentru personalul care lucrează în domeniul Apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi penitenciare este de 700 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi s-a mai produs încă o etapă din, până la urmă, a aplica a ceea ce înseamnă legea salarizării unitare în sistemul bugetar din România şi anume Anexa 2 pentru familia ocupaţională sănătate şi asistenţă socială, pentru că efortul bugetar pentru această Anexă este şi pentru persoanele care lucrează în domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale, iar Anexa 6 pentru tot ceea ce înseamnă apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cu precizarea că pe această Anexă se află şi lucrătorii penitenciarelor. Efortul bugetar pentru Anexa 2 este în jur de 406 milioane lei, cu un efort de 350 de milioane de lei, de acum până la sfârşitul anului, pentru asistenţă socială şi 50 de milioane lei pentru sănătate, iar efortul este de 700 milioane lei pentru aplicarea a tot ceea ce înseamnă până la sfârşitul anului, toţi cei care intră nu numai apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, şi pe Anexa 6 intră şi lucrătorii din cadrul penitenciarelor”, a afirmat Marius Budăi, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Ministrul Muncii a adăugat că „acestea sunt ultimele măsuri prin care ne asigurăm că mai parcurgem o etapă în dialogul pe care îl avem noi cu sindicatele în această perioadă, mă refer noi, coaliţia şi bineînţeles Guvernul”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.