Ministrul Mediului Mircea Fechet a anunţat că va prezenta noul Cod silvic, marţi dimineaţă, iar proiectul de act normativ va intra într-un amplu proces de consultare publică. Liberalul a adăugat că acest proiect de Cod silvic a fost rescris de la zero.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În legătură cu Codul silvic pe care îl voi prezenta în detaliu mâine dimineaţă de la ora 10.00, la Ministerul Mediului, alături de specialişti din domeniul silvic, alături de cele două universităţi de silvicultură din România, ceea ce pot să spun astăzi este faptul că am scris un nou Cod silvic de la zero. Este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru. Dacă în trecut l-am tot cârpit, l-am tot updatat în urma unor situaţii cu care ne confruntam de la o zi la alta, acum putem să spunem că avem un act normativ scris de la zero”, a explicat Mircea Fechet, la finalul şedinţei de luni a conducerii PNL care a avut loc la sediul partidului din Capitală.

Ministrul Mediului a mai spus că proiectul de act normativ va intra într-un amplu proces de consultare publică şi speră ca după adoptarea de către Parlament, din toamnă, noul Cod silvic să salveze România de mai multe proceduri de infringement deschise de Comisia Europeană privind pădurile şi de furtul materialelor lemnoase.

„Va intra într-un foarte amplu proces de consultare publică, alături de societatea civilă, alături de sectorul silvic, alături de industria aferentă sectorului silvic şi îmi manifest speranţa că, odată trimis în Parlamentul României, în această toamnă proiectul de Cod silvic va genera un act normativ de foarte bună calitate care nu doar să ne salveze de infringement-urile legate de păduri pe care le avem acum, dar să combată şi alte lucruri pe care încercăm să le remediem, cum ar fi furtul de masă lemnoasă şi alte astfel de lucruri”, a adăugat Fechet.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.