Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Natalia Intotero a avut discuţii cu reprezentantul UNICEF România Anna Riatti despre Strategia naţională privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am avut astăzi o întâlnire informală cu E.S. doamna Anna Riatti, reprezentantul UNICEF România şi echipa domniei sale, ocazie cu care i-am mulţumit pentru tot sprijinul pe care l-a oferit Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Primele discuţii le-am demarat încă de aseară, când am participat la campania de atragere de fonduri în beneficiul copiilor cu dizabilităţi, campanie derulată de UNICEF în parteneriat cu Antena 3 CNN. Preocuparea noastră permanentă este să asigurăm copiilor din toate categoriile sociale şanse egale la educaţie şi dezvoltare armonioasă, iar experienţa colaborării cu UNICEF România şi celelalte organizaţii care activează în acest domeniu vine în ajutorul atingerii acestui scop”, a scris Natalia Intotero, vineri pe Facebook.
 
Ea a precizat că discuţiile au vizat strategia naţională privind protecţia promovarea drepturilor copilului.
 
„Am discutat despre Strategia naţională privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi implicit despre Garanţia pentru copii, două documente ce sunt strâns legate una de cealaltă. Doamna Anna Riatti şi echipa sa m-au asigurat de tot sprijinul în vederea punerii în aplicare a acestei strategii şi am convenit împreună să convocăm un comitet de lucru cu instituţiile abilitate să implementeze aceste măsuri”, a completat Intotero.
 
Ministrul Familiei a mai spus că România va primi sprijin „pentru accesarea de fonduri europene pentru victime ale violenţei domestice în rândul copiilor”.
 
„Mă bucur că putem beneficia de tot sprijinul şi experienţa UNICEF România pentru a dezvolta şi mai multe servicii sociale pentru copii”, a concluzionat Natalia Intotero.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.