Activităţile în şcoli şi grădiniţe se vor desfăşura luni în scenariul 2, hibrid, a declarat ministrul Educaţiei Monica Anisie, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat un coeficient al infectărilor cu noul coronavirus cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, în Bucureşti de 3,02. Ea a precizat că, după ce este convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, dacă se va decide să se treacă la scenariul online, va fi adoptat acest scenariu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”"Mâine, activităţile în şcoli şi grădiniţe se vor desfăşura în scenariul 2, hibrid. După ce se convoacă Comitetul pentru Situaţie de Urgenţă, dacă ei decid să se treacă la scenariul online, vom trece la sistemul online”, a declarat Anisie pentru Hotnews.ro.

Ministrul a afirmat că activităţile se vor desfăşura ca şi până acum, până la o decizie a Comitetului pentru Sitaţii de Urgenţă, transmiţându-le părinţilor să stea liniştiţi.

Ea a anunţat că a convocat inspectorii şcolari din Bucureşti luni dimineaţă la ora 8.00. pentru a face planul de măsuri pentru desfăşuraraea activităţilor didactice în sistem online - ”dacă există tablete peste tot şi pentru a vedea dacă şi ce probleme sunt".

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică 3.920 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 180.388. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 60 de decese, bilanţul fiind de 5.872. În prezent, 749 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. Bucureştiul a trecut de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 770 de noi cazuri de COVID-19.

 
  •  
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.