Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila şi secretarul de stat Alexandru Rogobete au avut întâlniri cu reprezentanţi ai Departamentului de Justiţie din SUA cu scopul de a extinde colaborarea şi implementare de bune practici anticorupţie în procedurile aplicabile proiectelor cu finanţare din fonduri externe din domeniul sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Rigoare în respectarea legalităţii utilizării fondurilor externe în parteneriat cu Departamentul de Justiţie din Statele Unite ale Americii. Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila şi Secretarul de Stat dr. Alexandru Rogobete au avut întâlniri cu reprezentanţii Departamentului de Justiţie din SUA în vederea extinderii colaborării şi implementării de bune practici anticorupţie în procedurile aplicabile proiectelor cu finanţare din fonduri externe din domeniul sănătăţii. Au fost trecute în revistă cazuri concrete în care există suspiciuni de corupţie în implementarea unor proiecte, precum şi modalităţi de combatere legale ale acestora”, arată postare de joi, pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

„Mă bucură parteneriatul cu Departamentul de Justiţie din SUA care consolidează capacitatea Ministerului Sănătăţii de a derula eficient numeroasele programe de investiţii şi de asistenţă tehnică finanţate din fonduri externe. Încă de la începutul mandatului meu, combaterea corupţiei în sistemul sanitar a reprezentat o prioritate, iar expertiza colegilor din SUA aduce un aport valoros capabilităţilor Ministerului Sănătăţii de a realiza acest lucru. Sănătatea din România şi, implicit, pacienţii beneficiază în acest mod de avantajele parteneriatului strategic cu SUA”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. dr. Alexandru Rafila, conform sursei citate.

În perioada imediat următoare vor avea loc întâlniri tehnice între reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Departamentului de Justiţie şi FBI care vor sprijini în continuare workshop-urile organizate de Ministerul Sănătăţii în întreaga ţară pentru bune practici în achiziţiile publice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.