Ministerul Sănătăţii precizează că vaccinurile împotriva COVID disponibile în România, de la Pfizer şi Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de aşteptare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer BioNTech şi Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de aşteptare.
 
În momentul de faţă, România dispune de vaccinurile împotriva COVID-19 bazate pe tehnologia ARN-ului mesager. Molecula de ARN mesager nu prezintă potenţial infecţios şi este înlăturată din organism odată ce şi-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike care declanşează răspunsul imun.
 
Chiar dacă suntem în mijlocul unei pandemii, nevoia de sânge a spitalelor rămâne constantă, şi de aceea este bine să donăm sânge dacă îndeplinim condiţiile obişnuite pentru a deveni donatori.
 
Există posibilitatea programării de la distanţă pentru donarea de sânge, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicaţii mobile precum Donorium”, arată o postare făcută sâmbătă pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.