Ministerul Sănătăţii consideră justificate protestele medicilor stomatologi faţă de deciziile Colegiului Medicilor Stomatologi din România care le îngrădesc dreptul de a profesa şi anunţă o întâlnire cu conducerea colegiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Medicii stomatologi protestează vineri faţă de conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România, acuzând-o că a emis două decizii, care produc deja efecte, fiind publicate de luna trecută în Monitorul Oficial, decizii care restrâng drepturile dentiştilor. Reprezentanţii acestei profesii cer, pe lângă revocarea celor două decizii, şi demisia Biroului Executiv Naţional al Colegiului, limitarea numărului de mandate în conducerea acestuia şi publicarea stenogramelor şedinţelor în care s-a discutat despre adoptarea respectivelor decizii.
Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că sprijină demersurile justificate ale medicilor stomatologi protestatari.
 
”Ministerul Sănătăţii a convocat conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România la sediul ministerului, întâlnirea urmând să aibă loc în această după-amiază. Vor fi luate măsurile legale pentru ca în viitor să se evite situaţiile similare celei care a dus la decizia CMSR, fără avizul Ministerului Sănătăţii şi a afectat negativ modul de exercitare a profesiunii de medic stomatolog”, a transmis ministerul.
 
În ceea ce priveşte alegerile pentru conducerea CMSR care urmează să aibă loc în acestă toamnă, Ministerul Sănătăţii precizează că se va asigura că procesul va fi transparent.
”Conform legii, Ministerul Sănătăţii veghează la respectarea legalităţii organizării alegerilor şi va desemna observatori care să ia parte la întreg procesul electoral, inclusiv la numărarea voturilor acordate”, subliniază instituţia.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.