Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne propun extinderea ordinului de protecţie pentru orice victimă a violenţei de orice fel, propunerea fiind dezbătută, marţi, cu societatea civilă. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a precizat că numărul cazurilor de violenţă creşte de la an la an, doar în 2022 fiind peste 80.000 de cazuri, cu 5.000 mai mult decât în anul precedent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Extinderea ordinului de protecţie pentru orice victimă a violenţei de orice fel, în dezbatere azi, la Senat, cu societatea civilă. Cazurile de violenţă cresc de la an la an. Doar în 2022, avem peste 80 mii de cazuri. Cu 5 mii mai mult decât în anul precedent. Iar anul acesta, numai pe violenţă domestică au fost înregistrate peste 38 de mii de sesizări! Victimele violenţei domestice pot beneficia de ordin de protecţie. Dar cum rămâne cu celelalte victime ale violenţei care nu are loc în cadru familial?”, a transmis, marţi, Alina Gorghiu.

Ministrul Justiţiei a precizat că proiectul Ministerului Justiţiei şi al Ministerului Afacerilor Interne extinde această măsură de protecţie şi pentru infracţiunile de hărţuire sexuală (inclusiv online), lovire, influenţarea declaraţiilor, urmărirea fără drept şi repetată etc.

”Indiferent dacă agresorul este membru de familie sau coleg de facultate, de muncă sau chiar vecin. A fost o dezbatere mai mult decât necesară. Rolul societăţii civile în astfel de proiecte este esenţial”, a adăugat Gorghiu, mulţumind Comisiei Juridice şi Comisiei de Apărare din Senat pentru organizare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.