Primăria Iaşi anunţă că nu va interzice circulaţia maşinilor poluante în oraş fără consultarea ieşenilor, edilul Mihai Chirica susţinând, însă, că nu va accepta ca populaţia să se îmbolnăvească doar pentru a obţine voturile proprietarilor de maşini vechi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul de Presă al Primăriei Iaşi a transmis scuze populaţiei, într-un comunicat de presă, pentru prezentarea ”incompletă” a măsurilor privind reducerea poluării în municipiu, după ce vineri anunţase un calendar referitor la interzicerea maşinilor poluante în oraş.

”Primăria Municipiului Iaşi asigură comunitatea ieşeană că nu va adopta nicio măsură de reducere a poluării cauzate de traficul rutier, până când marea majoritate a ieşenilor îşi va spune punctul de vedere şi va agrea un program general de măsuri. Dezbaterea publică se va desfăşura pe o perioadă de trei luni”, precizează Biroul de presă al Primăriei Iaşi.

Municipalitatea susţine că dezbaterea va fi una ”amplă şi serioasă” şi că sunt invitaţi să-şi spună punctul de vedere cât mai mulţi ieşeni, dar şi ONG-uri, transportatori şi asociaţii ale cicliştilor.

”Ştiu foarte bine că nu sunt măsuri în conformitate cu logica electorală, dar rolul meu ca primar al acestui oraş este să asigur un mediu de viaţă cât mai sănătos pentru ieşenii de toate vârstele, pentru tânăra generaţie pentru copiii noştri, astfel încât să îşi dorească să rămână şi să muncească în acest oraş. Îi asigur pe ieşeni că aceste măsuri sunt rezultatul unor studii şi analize amănunţite, fiind, de asemenea, bazate atât pe realitatea locală, cât şi pe experienţa altor comunităţi din ţară şi din străinătate”, afirmă primarul Mihai Chirica.

Edilul ieşean adaugă că nu va accepta niciodată ca populaţia să se îmbolnăvească doar pentru a obţine nişte voturi în plus.

”Sănătatea ieşenilor este mult mai importantă decât voturile mele. Le promit cetăţenilor din Iaşi că atâta timp cât voi deţine această funcţie nu voi pune vreodată nici funcţia şi nici voturile înaintea sănătăţii celor pe care am fost ales să-i slujesc cu toată puterea mea”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Vineri, Primăria Iaşi a anunţat că vrea să interzică treptat utilizarea maşinilor poluante pe raza municipiului, până la 1 ianuarie 2023, când nu va mai circula pe străzile din oraş niciun autovehicul înregistrat sub categoria Euro 5 inclusiv.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.