Mihaela Popa, fost senator PNL, care a fost numită secretar de stat în Ministerul Educaţiei, afirmă că este nevoie de experţi şi manageri creativi în şcoli, care să nu mai stea cu mâna întinsă către bugetul de stat, ci să acceseze finanţări externe. "Este un moment zero pentru educaţie în atragerea fondurilor europene de către şcoli", spune Popa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihaela Popa a declarat, pentru News.ro, că va prelua funcţia de secretar de stat în Ministerul Educaţiei începând de vineri şi că propunerea pentru această funcţie a venit din partea ministrului Monica Anisie.

"Sunt în drum spre Bucureşti, iar de mâine (vineri – n.r.) sunt la treabă. Doamna ministru Monica Anisie mi-a propus să vin în echipa dumneaei cunoscând expertiza mea, dar mai ales rezultatele în domeniul fondurilor europene. Este un moment zero pentru educaţie în atragerea fondurilor europene de către şcoli. De aceea e nevoie de echipe de experţi şi manageri creativi care să nu stea cu mâna întinsă doar la bugetul statului, ci să fie capabili să acceseze finanţări externe", a spus Mihaela Popa.

Ea a declarat că şcolile trebuie încurajate să scrie proiecte şi să obţină finanţări.

Totodată, Mihaela Popa a precizat că a fost felicitată de către premierul Ludovic Orban şi că acesta i-a spus că absorbţia fondurilor europene în educaţie este foarte importantă.

Mihaela Popa este profesor la Liceul "Vasile Alecsandri" din Iaşi. Ea a fost europarlamentar în anii 2007 şi 2008, iar în perioada 2008-2016 a fost senator, fiind membru al PDL, apoi PNL.

Premierul Ludovic Orban a numit-o pe Mihaela Popa în funcţia de secretar de stat în Ministerul Educaţiei, decizia fiind publicată joi în Monitorul Oficial. Şeful Executivului l-a numit şi pe Jean Badea în funcţia de subsecretar de stat în acelaşi minister. Monica Anisie a anunţat că doi secretari de stat de la minister, dintre care unul care răspunde de învăţământul preuniversitar, se află în concediu de odihnă, fiind implicaţi în activităţi legate de campania electorală.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.