Preşedintele Comisiei de Oncologie din Ministerul Sănătăţii, conf. univ. dr. Michael Schenker, a explicat, întrebat despre faptul că mulţi pacienţi oncologici reclamă că nu au acces la toate medicamentele necesare tratării bolii, că există medicamente gratuite pentru toate tipurile de cancer care constituie Programul Naţional de Oncologie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, iar România stă mult mai bine la acest capitol decât multe alte state membre ale UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În momentul de faţă pe lista medicamentelor gratuite care constituie Programul Naţional de Oncologie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate există medicamente pentru toate tipurile de cancer. Există medicamentel inovatoare. Din fericire la acest capitol stăm mult mai bine decât multe alte ţări din Uniunea Europeană”, a explicat Michael Schenker, întrebat la finalul şedinţei Executivului ce le spune pacienţilor oncologici care, de ani de zile, reclamă faptul că nu au acces la medicamentele necesare, în contextul în care nu toţi aceşti pacienţi îşi pot permite să se trateze în străinătate.

Chestionat dacă poate garanta că niciun pacient oncologic, în momentul de faţă, nu este în situaţia de a nu găsi medicaţia necesară, Michael Schenker a răspuns: „Sunt situaţii punctuale, la fel cum a spus şi cu investigaţiile imagistice, care ţin foarte mult şi de management”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.