Compania Metrorex a anunţat, vineri seară, că a fost reluată, la ora 22.00, circulaţia trenurilor de metrou "în siguranţă şi conform graficelor obişnuite pe toate magistralele".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Protestul spontan de la metrou a fost suspendat. Astfel, informăm publicul călător, că astăzi, 26.03.2021, începând cu ora 22:00, circulaţia trenurilor de metrou va fi reluată în siguranţă şi conform graficelor obişnuite pe toate magistralele. Dorim pe această cale să prezentăm încă o dată scuze bucureştenilor pentru situaţia întâmpinată la transportul public subteran şi le mulţumim pentru înţelegere", au transmis reprezentanţii Metrorex, puţin după ora 22.00.
 
"Sunt proceduri care trebuie puse în aplicare, punerea sub tensiune, apoi trebuie să meargă un tren gol care să verifice că totul e în regulă pe linie şi de aceea a durat câteva ore până la reluarea circulaţiei”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, într-o intervenţie telefonică vineri seară, la Digi 24.
 
Anterior, Prefectura Capitalei a anunţat că, în urma discuţiilor de vineri cu reprezentanţii sindicatelor la metrou, a fost convenită reluarea activităţii la metrou. Un reprezentant al sindicatului liber metrou a afirmat că circulaţia va reîncepe de sâmbătă, deoarece pentru o jumătate de oră nu are rost să mai fie consumată energie pentru a efectua verificări înainte de repunerea în circulaţie. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că reluarea circulaţiei se va face sâmbătă dimineaţă întrucât este nevoie de câteva ore pentru restabilirea circuitelor. "Înţeleg că tehnic nu este posibil, oamenii vor ieşi în această seară", a afirmat el.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.