Medicul Raluca Juncar, doctor în medicină, afirmă că problemele ortodontice netratate pot duce la ”efecte tardive”, care apar în a patra sau a cincea decadă a vieţii. În cazul copiilor aflaţi în tratament ortodontic, lipsa acestora de la controalele periodice duce la prelungirea tratamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu este suficient ca dinţii noştri să fie drepţi, ei trebuie să şi funcţioneze corect. Dacă acest lucru nu se întâmplă, pot să apară efecte tardive, la 40, la 50 de ani şi evident că orice patologie netratată se agravează, şi pacienţii noştri la 50 de ani e posibil să aibă patologii sistemice variate astfel încât tratamentul să fie mai anevoios. De aceea este bine de prevenim aceste patologii încă din copilărie”, a afirmat, joi seară, la Medika Tv, medicul Raluca Juncar, doctor în ştiinţe medicale.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Medicul a explicat că de acest aspect se ocupă ortodonţia, care nu se ocupă doar cu alinierea dinţilor şi cu funcţionarea corectă, împreună, a dinţilor.
 
Aceasta a explicat că tratamentele ortodontice sunt ”de lungă durată”, iar modificările patologice trebuie constatate ”din timp”, pentru că pot fi rezolvate mult mai uşor. În acest context, medicul a menţionat că un copil aflat în tratament ortodontic, dacă nu se prezintă la controalele sau la activările periodice, tratamentul se poate prelungi în mod inutil.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.