Părinţii trebuie să îi ducă pe copii la medicul dentist încă de la apariţia primului dinte de lapte, afirmă medicul Raluca Juncar, doctor în ştiinţe medicale. Ea explică de ce sunt importanţi dinţii de lapte şi de ce copiii trebuie obişnuiţi de la vârste fragede cu vizite la stomatolog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În momentul în care copilul are primul dinţişor ar fi bine să vină la stomatolog pentru a se familiariza cu spaţiul, cu locul, cu medicul, pentru a-l educa pe părinte cum să-şi îngrijească copilul şi dinţii copilaşului”, a afirmat, joi seară, la Medika Tv, conferenţiar doctor Raluca Juncar, de la clinica MaxiloMED. 
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Medicul a explicat şi de ce este bine ca dinţii de lapte să fie îngrijiţi corespunzător, chiar dacă aceştia de schimbă. 
 
”Dinţii de lapte sunt foarte importanţi, am auzit şi eu discuţii conform cărora nu ar trebui îngrijiţi. Dinţii de lapte păstrează spaţiul pentru dinţii definitivi. Trebuie să păstrăm spaţiul şi trebuie să nu avem infecţii pe care să le întreţină dinţii de lapte. Pentru că dinţii de lapte pot să întreţină infecţii care apoi se pot propaga şi la oasele maxilare şi la dinţii permanenţi. Şi atunci trebuie să avem grijă de ei şi să-i păstrăm, pentru că dacă noi nu păstrăm dinţii de lapte pe arcadă, maxilarele nu se mai dezvoltă, dinţii definitivi nu vor mai avea spaţiu să erupă şi bineînţeles că toate celelalte tratamente vor fi de lungă durată şi mai costisitoare”, a arătat doctorul Raluca Juncar. 
 
Medicul a explicat şi de ce sunt importante controalele preventive în momentul apariţiei primilor dinţi definitivi. 
 
”Cea mai mare problemă pe care am văzut-o este faptul că, în general, părinţii nu ştiu că primii dinţi definitivi erup în spatele dinţilor de lapte şi nu în locul dinţilor de lapte şi atunci, în general, părinţii aşteaptă să cadă primii dinţi ca să erupă dinţii permanenţi, dar, de fapt, erup în spate. Aceasta este prima etapă de creştere a mandibulei şi atunci, părinţii când ajung la control cu copilaşii, deja primii dinţi permanenţi sunt cariaţi, tocmai din această lipsă de informare. De aceea este foarte important să se prezinte încă de la început. Ca să poată fi îndrumaţi de către medicul pedodont, pentru că este foarte important să nu pierdem aceşti primi molari, se numesc molarii de şase ani”, a adăugat medicul Raluca Juncar. 
 
Ea a menţionat că, dacă cei mici primesc mesajele legate de vizitele la stomatolog în forma în care să le înţeleagă, ”ei sunt destul de receptivi şi dacă sunt aduşi la medic din timp se poate crea un adult responsabil şi fără frică de medic”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.