Un medic din Sibiu a fost reţinut pentru luare de mită după ce ar fi primit sume de bani, servicii, produse alimentare şi băutură de la mai mulţi pacienţi, ca mită, pentru îndeplinirea actului medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), în 29 martie a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu un dosar penal pentru luare de mită, ca urmare a formulării a două denunţuri înregistrate la DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu.
 
"În fapt, s-a reţinut că, în perioada martie 2022 - mai 2022, o persoană, având calitatea de medic în cadrul unei unităţi spitaliceşti din Sibiu, a pretins şi primit de la 6 pacienţi sume de bani în cuantum total de 1100 de lei, precum şi prestări de servicii întreţinere spaţii verzi, dar şi produse alimentare şi băuturi alcoolice, toate remise cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv de îndeplinire a actului medical", a arătat sursa citată.
 
La acel moment, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus începerea urmăririi penale "in rem” pentru dare de mită, respectiv luare de mită, extinzându-se apoi urmărirea penală prin mai multe ordonanţe, din 25 iulie, cu privire la noi fapte de corupţie.
 
În 1 august, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale faţă de suspect, iar miercuri acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a se se aprecia asupra măsurilor preventive ce urmează a fi dispuse în cauză. 
 
Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu au beneficiat şi de sprijinul I.G.P.R. Brigada Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi IPJ Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.