Medicul de familie Evelyn Cristescu afirmă că procentul de persoane obeze este aproximativ 20% în mediul urban şi undeva la 17% în mediul rural şi a precizat că obezitatea infantilă este pe la 10%, menţionând că toate valorile sunt în creştere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Evelyn Cristescu a fost prezentă marţi, la Maratonul Medika TV ”Cum tratăm obezitatea”.
“Conform statisticilor, procentul de persoane obeze este cam 20% în mediul urban şi ceva mai scăzut, undeva la 17% în mediul rural. Iar dacă vorbim de obezitatea infantilă, probabil că este undeva pe la 10%, în creştere toate aceste valori. În mediul urban este mai mare în principal din cauza stilului de viaţă pe care populaţia urbană îl are, tehnologia ne face să fim mai sedentari, mediul de lucru al fiecăruia dintre noi, activitatea desfăşurată mai mult stând pe scaun ore întregi la serviciu când facem doar câţiva paşi pe acolo. Modificarea obiceiurilor alimentare, fast-food-ul, ronţăitul, câteodată la calculator, cu ochii în ecran, duci într-una la gura şi asta nu are cum să ajute”, a afirmat medicul de familie.
Ea a menţionat că principalii factori de risc ai obezităţii sunt legaţi de obiceiurile alimentare. 
“Principalii factori de risc ai excesului ponderal şi ai obezităţii sunt cei legaţi de obiceiurile alimentare şi de viaţă, dar şi problemele psihice de tipul depresiei şi anxietăţii care în cele din urmă şi ele duc tot la modificarea obiceiurilor alimentare cu mâncatul compulsiv, mâncatul seara târziu, ronţăitul încontinuu. Astea sunt principalele probleme pe care le-au văzut eu în ultimul timp că ar duce la o creştere a greutăţii. Categoric lipsa de mişcare este o problemă foarte serioasă cel puţin în mediul urban. Cei de la ţară, care îngrijesc o grădină, o curte, nişte animale se mişcă mai mult pentru că au aceste griji. În general, populaţia urbană îşi petrece viaţa stând pe scaun şi mai puţin făcând diverse activităţi. Activitatea în gospodărie nu este o activitate suficient de multă şi de consistentă ca să ajute la scăderea în greutate sau măcar la menţinerea unei greutăţi constante. Ar trebui o activitate susţinută fizică aparte de activitatea în gospodărie”, a mai declarat Evelyn Cristescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.