O comună din judeţul Buzău intră în scenariul roşu, după ce a ajuns la o incindenţă de peste 4 cazuri la mia de locuitori, autorităţile luând sâmbătă o serie de măsuri, între care purtarea măştii de către toate persoanele de peste 5 ani în toate spaţiile publice deschise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat remis, sâmbătă, de Prefectura Buzău, Direcţia de Sănătate Publică a calculat rata de incidenţă cumulată pe ultimele 14 zile, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială a judeţului Buzău.

Astfel s-a constatat că la nivelul comunei Largu incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a ajuns la 4,02/1000 de locuitori. 

Prin urmare, prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-au  dispus  mai multe măsuri. Astfel, s-a decis purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

De asemenea, s-a decis interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Â


Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare este permisă doar persoanelor cazate în cadrul acestor unităţi, la fel şi activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

De asemenea, la nivelul comunelor Valea Râmnicului, Florica şi Cernăteşti incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depăşit 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori (1,64/1000, 1,63/1000, respectiv 1,69/1000).

Prin urmare, prin hotărâre a CJSU, s-au dispus următoarele măsuri: organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului; interzicerea organizării şi desfăşurării spectacolelor de tipul drive-in, precum şi desfăşurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 6:00 – 23:00; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului  în intervalul orar 6:00 – 23:00; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Măsurile stabilite vor fi aplicate pentru o perioadă de 14 zile de la data adoptării hotărârii, cu evaluare la finalul acestei perioade.

În judeţul Buzău, 3.931 de persoane au fost confirmate până acum cu Covid 19, sâmbătă fiind înregistrate 75 cazuri noi de infecţie cu coronavirus. 3.042 de persoane s au vindecat iar 117 au decedat de la debutul pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.