Senatorul USR PLUS Marius Bodea solicită PNL Iaşi să se opună ”dezmăţului” pe bani publici pus la cale de Primăria Iaşi cu privire la veniturile directorilor din subordinea municipalităţii şi să nu voteze proiectul susţinut de edilul Mihai Chirica în şedinţa de vineri a Consiliului Local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a făcut un apel la noua conducere a filialei judeţene PNL Iaşi să dea dovadă de înţelepciune şi să ofere un prim semnal de însănătoşire a organizaţiei prin stoparea ”masacrului” pe bani publici pus la cale de primăria Iaşi.

”Fac un apel la noua conducere PNL Iaşi ca grupul de consilieri liberali să nu gireze mizeria care se pregăteşte cu veniturile de 20.000 de lei pentru directorii din societăţile subordonate Primăriei. Alexandru Muraru, noul lider interimar PNL Iaşi, este la polul opus faţă de Costel Alexe şi în ce priveşte integritatea şi în ce priveşte capacitatea intelectuală. Fac apel la el să discute cu consilierii PNL şi să oprească acest dezmăţ pe bani publici”, a afirmat senatorul USR PLUS Marius Bodea.

El a precizat că în grupul PNL din consiliu se regăsesc şi câţiva foşti membri ai PSD puşi pe liste de primarul Chirica, dar că ”acolo sunt şi liberali care nu au cum să voteze asemenea enormitate”.

”Fiecare consilier PNL are alegerile lui în viaţă. Fie stai la umbra unui dublu inculpat cum este primarul Chirica, fie eşti demn”, a adăugat Bodea.

Consilierul local USR PLUS Iaşi Răzvan Timofciuc a declarat în urmă cu câteva zile că, potrivit bugetelor de venituri şi cheltuieli pentru societăţile primăriei, directorii acestor instituţii ar urma să câştige salarii „sfidătoare”, de peste 20.000 de lei, el precizând că va cere în consiliu înjumătăţirea acestor venituri.

„Este o sfidare la adresa ieşenilor. În timp ce mii de ieşeni au veniturile scăzute sau au rămas şomeri din cauza pandemiei, la societăţile subordonate Primăriei s-au majorat indemnizaţiile şi aşa nesimţite ale directorilor şi membrilor din Consiliile de Administraţie. La societatea care administrează pieţele din Iaşi, fondul de salarii pentru director şi membrii CA este de 650.000 lei, pe când investiţiile au un buget de 140.000 lei. Iar pieţele din oraş arată jalnic, nu s-au mai făcut modernizări de peste zece ani. Indemnizaţia fixă a directorului urmează să crească cu aproape 25 la sută, iar indemnizaţia membrilor CA cu 166 la sută. Astfel, directorul ajunge la un venit net lunar de 20.475 lei, iar un membru CA va încasa 4.290 lei pentru prezenţa la o şedinţă pe lună”, afirmă Răzvan Timofciuc.

El a adăugat că la societatea Termo-Service, bonusul anual pentru director creşte de la 104.000 lei la 208.000 lei. Aceeaşi situaţie este valabilă şi la societăţile Ecopiaţa şi Salubris, unde, potrivit lui Timofciuc, veniturile şefilor vor depăşi 20.000 de lei pe lună.

În replică, Primăria Iaşi susţine că directorii din societăţile aflate în subordinea municipalităţii primesc salarii fixe, la nivelul celor de anul trecut, dar că există şi o indemnizaţie variabilă acordată în funcţie de îndeplinirea indicatorilor de performanţă.

”Cifrele lansate în spaţiul public nu se regăsesc în niciun document oficial decât ca o proiecţie maximală a unor venituri, iar nu ca o certitudine. Cu alte cuvinte, aceste sume nu există în realitate. Pentru corecta informare a opiniei publice, salariile fixe ale directorilor şi membrilor Consiliilor de Administraţie ale societăţilor comerciale aflate în subordinea Consiliului Local, nu a Primăriei, nu au crescut şi sunt exact la fel ca anul trecut. Aceste salarii fixe variază între circa 9.000 lei net / lună (în cazul SC Compania de Transport Public SA) şi în jur de 12.000 lei net / lună (în cazul SC Salubris SA, SC Citadin SA şi SC SC Servicii Publice SA), deci sunt la jumătate faţă de cifrele vehiculate în spaţiul public”, se arată într-un comunicat al Primăriei ieşene.

Proiectul de hotărâre privind bugetele societăţile din subordinea Primăriei Iaşi figurează pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Consiliului Local.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.