Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut, duminică seară, un apel la responsibilitate către toţi cei care intră în România, să declare adevărul privind zonele de unde vin în ţară, pentru a nu-şi îmbolnăvi rudele şi pe cei dragi. Î plus, Vela a anunţat că vor exista controale ”în cascadă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vela a fost întrebat, duminică seară, cum îi va verifica pe cei care intră în România şi a răspuns: ”Pe varianta aeriană e simplu, apare în baza de date tot traseul zborului. Pe terestru e mai complicat. Trebuie să fac un apel la responsabilitatea compatrioţilor noştri, sunt responsabli de sănătatea rudelor a comunităţii, să nu facă cum a făcut un român care a venit din Italia şi a zis că din Germania şi e pozitiv”.

Vela a anunţat că vor fi intensificate controalele.

”Vom intensiica controialele, vor fi verificări ample şi evident adevărul se află. Să nu credea cineva că dacă face o declaraţie vom crede ce se întâmplă. Vom aveaverificări în cascadă prin Poliţia de la postul din comuna unde revine, de la Evidenţa populaţiei, dacă a respecat adevărul şi au fost cazuri când au fost amendaţi când nu au făcut acest lucru”, a mai spus Vela.

Ministrul a spus că vorbele sale nu sunt o ameninţare. 

”Nu e nici ameninţate, este doar informare şi apel la responsabiliate, la patriotism, nu poţi să faci asemenea gesturi să pui în pericol viaţă compatrioţilor tăi”, a mai spus Marcel Vela.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.