Premierul Marcel Ciolacu a participat, joi, la Exerciţiul multinaţional „Sea Shield 24” de la bordul Fregatei ”Regina Maria”, el afirmând că a fost impresionat astăzi de profesionalismul echipajului fregatei Regina Maria, demonstrat pe timpul antrenamentelor pe mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am fost impresionat astăzi de profesionalismul echipajului fregatei Regina Maria, demonstrat pe timpul antrenamentelor pe mare din cadrul exerciţiului multinaţional Sea Shield 24! Vă mulţumesc! Sunteţi un exemplu pentru România!”, a scris premierul într-o postare pe Facebook. 
 
Exerciţiul este cel mai complex eveniment condus de Forţele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, în anul de instrucţie 2024, şi se desfăşoară cu participarea militarilor şi tehnicii din 12 state aliate şi partenere - Bulgaria, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Regatul Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Republica Moldova, Regatul Ţărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia, Statele Unite ale Americii şi România, potrivit Ministerului Apărării.
 
Peste 2.200 de militari şi aproximativ 140 de mijloace tehnice (nave maritime şi fluviale, aeronave şi autovehicule şi ambarcaţiuni) se antrenează în Marea Neagră, în zona costieră, pe fluviu şi în Delta Dunării, pentru misiuni de combatere a activităţilor ilegale, controlul maritim şi fluvial, căutare şi salvare pe mare, acordarea asistenţei unei nave aflate în dificultate şi asigurarea securităţii la nivelul infrastructurii critice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.