Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a fost copleşti să vadă „bucuria şi speranţa din ochii copiilor care au scăpat din infernul din Gaza”. „În seara asta vor dormi în România, în siguranţă!”, a mai spus şeful Executivului care a mai precizat că este recunoscător autorităţilor din Egipt, Israel şi Qatar pentru contribuţia semnificativă pe care au avut-o la evacuarea în siguranţă a cetăţenilor români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am fost copleşit să văd bucuria şi speranţa din ochii copiilor care au scăpat din infernul din Gaza. În seara asta vor dormi în România, în siguranţă! Sunt recunoscător autorităţilor din Egipt, Israel şi Qatar pentru contribuţia semnificativă la evacuarea în siguranţă a cetăţenilor români”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri pe Facebook.

Premierul a adăugat că „Guvernul României va acţiona în continuare pentru a facilita evacuările prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie”.

Şeful Executivului Marcel Ciolacu va reveni din Egipt, miercuri seară, împreună cu un grup de cetăţeni români şi membri ai familiilor acestora care au fost evacuaţi din Fâşia Gaza, a anunţat Guvernul.

Aceştia vor ajunge în ţară la bordul unei curse speciale a companiei Tarom, care va ateriza la Baza 90 Transport Aerian.

La bordul aeronavei se află şi cetăţeni ai Republicii Moldova, evacuaţi, de asemenea, din Fâşia Gaza, şi cărora MAE român le acordă sprijin în vederea repatrierii în Republica Moldova.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.