Majoritatea participanţilor la un sondaj Avangarde cred că sancţiunile impuse Rusiei, în contextul războiului, sunt justificate. 59% nu cred că afirmaţia lui Vladimir Putin că războiul a pornit din cauza Occidentului este adevărată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La întrebarea ”Dumneavoastră personal sunteţi de acord cu afirmaţia lui Vladimir Putin potrivit căreia războiul din Ucraina a început din cauza Occidentului?”, 59% dintre respondenţi au răspuns ”Nu, nu sunt de acord”, 24% au răspuns ”Da, sunt de acord”, 12% nu pot aprecia, iar 5% nu au răspuns.

Rugaţi să aprecieze, cu note de la 1 la 5 - unde 1 este deloc şi 5 total - cât de justificate sunt măsurile luate de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, în contextul războiului din Ucraina, 30% dintre cei chestionaţi au apreciat că sancţiunile sunt ”total justificate” – nota 5.

Alţi 21% au acordat nota 4, 28% nota 3, 6% nota 2 şi 10% nota 1.

4% au precizat că nu pot aprecia şi 1% nu au răspuns.

Sondajul Avangarde a fost realizat, în perioada 11-17 martie, la comanda G4Media, pe un eşantion reprezentativ de 1.150 de respondenţi, cu vârsta de peste 18 ani. Răspunsurile au fost colectate telefonic, marja de eroare fiind de +/- 3%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.