Mai mulţi brazi din faţa Palatului Culturii din Iaşi au fost tăiaţi de muncitori din subordinea primăriei ieşene, decizia stârnind critici din partea localnicilor. Brazii au fost tăiaţi de echipe de muncitori ai unei societăţi din cadrul primăriei, fără ca reprezentanţii municipalităţii să ofere vreo explicaţie înainte de îndepărtarea arborilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce localnicii au criticat măsura, pe pagina de Facebook a Primăriei, tot acolo reprezentanţii municipalităţii au explicat că a fost demarat un proiect de reamenajare a pieţei respective şi că aceasta presupune îndepărtarea vegetaţiei îmbătrânite, dezordonate şi inestetice, montarea de rulouri de gazon cu sisteme de irigare automată, plantarea de ansambluri florale şi vegetale, redesenarea şi modernizarea aleilor pietonale.

Conform sursei citate, decizia de reamenajare a pieţei a fost luată după consultări cu istorici, arhitecţi peisagişti şi reprezentanţi ai conducerii Complexului Muzeul Naţional „Moldova” şi are scopul de a mări vizibilitatea Palatului Culturii.

Pe de altă parte, reprezentanţii primăriei afirmă că lucrările din aceste zile reprezintă doar o amenajare temporară a pieţei, în condiţiile în care aici va avea loc pe 1 iunie întâlnirea Papei Francisc cu zeci de mii de credincioşi care vor sosi la Iaşi.

Ieşenii au criticat pe Facebook decizia primăriei, oamenii afirmând că brazii tăiaţi erau sănătoşi şi că aceştia puteau fi integraţi în noul proiect de reamenajare a pieţei.

“Domnule, chiar ne crezi proşti ? Brazii erau sănătoşi, era ordine şi curăţenie cât de cât. Mai bine să ne spui cine trebuie să ia comision la această lucrare“, afirmă Sergiu L.

“Mai aveţi pretenţii să vi se vorbească frumos, dar faceţi numai tâmpenii!! La fel aţi făcut şi cu teii.... Ucigaşi, asta sunteţi“, scrie George B.

În urmă cu câţiva ani, Primăria Iaşi a tăiat peste 100 de tei pe bulevardul Ştefan cel Mare şi a plantat în loc salcâmi japonezi. În urma protestelor societăţii civile, municipalitatea a decis să replanteze tei, pe care i-a adus din Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.