Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, în cursul zilelor de marţi şi miercuri, un cetăţean român împreună cu un cetăţean yemenit, membru de familie al acestuia, au fost evacuaţi, în siguranţă, din Yemen pe traseul Aden-Cairo-Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Persoanele implicate în procesul de repatriere au beneficiat de sprijin în Yemen prin intermediul Consulatului Onorific al Republicii Yemen la Bucureşti, aceştia fiind ulterior asistaţi de către o echipă consulară mobilă a Ambasadei României în Egipt, pentru efectuarea formalităţilor în Cairo, în vederea continuării repatrierii. Pe tot parcursul deplasării, cele două persoane s-au aflat în legătură permanentă cu Ambasada României la Cairo şi cu personalul din cadrul Ministerului Afacerilor Externe”, a transmis MAE.

Sursa citată a precizat că evacuările au fost posibile datorită eforturilor conjugate ale Celulei de Criză activate şi coordonate de către ministrul afacerilor externe şi ale Consulatului Onorific al Republicii Yemen la Bucureşti, alături de Ambasada României

la Cairo.

”Ministerul Afacerilor Externe continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune. Reamintim faptul că pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv "Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara"!”, a mai transsi MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.