Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că, începând de marţi, au fost modificate condiţiile de intrare în Turcia, accesul fiind permis românilor care prezintă fie rezultatul negativ al unui test pentru COVID-19, fie un document care să ateste că au trecut cel puţin 14 zile de la vaccinarea completă, fie o dovadă că au fost infectate cu virusul SARS-COV-2 în ultimele şase luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, autorităţile turce au revizuit condiţiile de intrare în ţară, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri au intrat în vigoare în 1 iunie.

Astfel, accesul pe cale rutieră, aeriană şi maritimă pe teritoriul Turciei este permis persoanelor care sosesc din România şi care prezintă unul dintre următoarele documente:

rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia, sau al unui test rapid antigen efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii în Republica Turcia;

- un document emis de autorităţile statelor de domiciliu care atestă faptul că persoanele care sosesc în Republica Turcia au fost vaccinate împotriva COVID-19 şi că au trecut 14 zile de la efectuarea vaccinului (schema completă a vaccinării);

un document oficial care atestă că persoanele în cauză au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni.

MAE adaugă că, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile turce, persoanele care sosesc în acest stat pot fi supuse, în mod aleatoriu, unei testări moleculare tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuată de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii din Republica Turcia.

Toate celelalte măsuri adoptate de autorităţile turce rămân în vigoare.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că românii pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.79.40 şi ale Consulatului General al României la Istanbul: +90 212 3583541, +90 212 3580516, +90 212 3583537 şi Consulatului General al României la Izmir: +90 232 4650579, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Turcia (+90.532.318.17.26), Consulatului General al României la Istanbul (+90 533 5420695) şi Consulatului General al României la Izmir (+90 530 4150077).

MAE recomandă consultarea paginilor de internet: http://ankara.mae.rohttp://istanbul.mae.rohttp://izmir.mae.ro şi www.mae.ro şi informarea temeinică anterior deplasărilor în străinătate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.