Ministerul Afacerilor Externe a lansat Programul anual de burse oferite de România cetăţenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2024-2025, pe baza Hotărârii Guvernului nr. 288/1993 privind şcolarizarea în România a cetăţenilor din alte ţări. Pentru anul universitar 2023-2024, pe platformă au fost depuse peste 50.000 de candidaturi pentru un număr total de 500 de burse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul este derulat prin intermediul MAE şi urmăreşte dezvoltarea şi aprofundarea pe termen lung a relaţiilor bilaterale cu statele de provenienţă a studenţilor, precum şi promovarea mai eficientă a instituţiilor de învăţământ superior româneşti la nivel global. Procedura de accesare a Programului a fost digitalizată integral, prin dezvoltarea de către MAE, cu sprijinul Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educaţiei, a unei platforme online multi-device pentru depunerea şi analizarea candidaturilor pentru acest instrument. Pentru anul universitar 2023-2024, pe platformă au fost depuse peste 50.000 de candidaturi pentru un număr total de 500 de burse, anunţă MAE.

”Studenţii străini reprezintă o punte de legătură între România şi statele lor de origine şi sunt convinsă că, pe lângă facilitarea formării profesionale a viitoarelor elite intelectuale ale acestora, succesul de care se bucură acest program în ultimii ani, reprezintă şi un model de bună practică în cadrul efortului colectiv de îmbunătăţire a accesului la educaţie la nivel global", a subliniat secretarul de stat pentru relaţii instituţionale Janina Sitaru.

”Candidaţii interesaţi de Programul de burse pentru anul universitar 2024-2025 pot accesa platforma online pentru depunerea dosarelor de candidatură fie direct la adresa https://scholarships.studyinromania.gov.ro/, fie prin accesarea site-ului Study in Romania (www.studyinromania.gov.ro) sau a site-ului MAE, secţiunea Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE (https://www.mae.ro/node/10250). Aplicaţiile individuale ale candidaţilor pot fi încărcate pe platforma online în perioada 16 ianuarie - 16 martie 2024, rezultatele selecţiei urmând a fi anunţate în jurul datei de 15 iulie 2024”, menţionează MAE într-un comunicat oficial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.