Premierul Ludovic Orban a afirmat, referindu-se la problemele apărute cu asigurarea oxigenului la spitalul mobil de la Leţcani, că achiziţionarea acestei unităţi "trebuia să se facă cu tot ce este necesar” şi că noul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, va trebui să verifice condiţiile contractuale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Spitalul modular a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean Iaşi şi de Consiliul Judeţean Neamţ. Preşedintele CJ Iaşi Costel Alexe a fost investit. El va prelua problema şi va interveni pentru asigura alimentarea cu oxigen, care este principala problemă. Astfel că paturile de terapie intensivă vor trebui să devină funcţionale. În mod evident, achiziţionarea spitalului trebuia să se facă cu tot ce este necesar pentru a putea funcţiona. Nu cunosc condiţiile contractuale, dar acestea vor trebui verificate de noul preşedinte al CJ. Esenţial este să găsească soluţii rapide, astfel încât să poată fi pus în funcţiune”, a spus, la Iaşi, premierul Ludovic Orban.

El a participat, în cursul după-amiezii de vineri, la instalarea noului preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Costel Alexe.

Costel Alexe l-a acuzat, duminică, de ”ipocrizie, minciună şi nepăsare” pe fostul şef al CJ Iaşi Maricel Popa, întrebându-l dacă a ştiut de problemele cu asigurarea oxigenului la spitalul mobil de la Leţcani.

Alexe amintea că spitalul mobil a costat peste 13 milioane de euro şi că unitatea trebuia livrată pe 18 mai, însă deschiderea unităţii medicale a întârziat cinci luni.

Totodată, preşedintele ales al CJ Iaşi îl întreba pe Maricel Popa cum a făcut recepţia spitalului mobil în condiţiile în care nu se poate asigura oxigenul pacienţilor de la Terapie Intensivă.

Paturile de terapie intensivă din cadrul Spitalului Mobil de la Leţcani, inaugurat vinerea trecută, nu pot fi utilizate, din cauza unei defecţiuni grave a staţiei de oxigen care face imposibilă deschiderea acestei secţii.

Deschiderea spitalului mobil de la Leţcani a fost amânată de câteva ori, pe fondul unor controverse între preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Iaşi Maricel Popa, care a pierdut alegerile din 27 septembrie, şi preşedintele ales al instituţiei, liberalul Costel Alexe.

Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi a anunţat în urmă cu câteva săptămâni că spitalul mobil de la Leţcani, cu 250 de paturi, din care 103 de ATI, a primit autorizaţia de funcţionare emisă de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, la solicitarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.

Spitalul mobil a fost programat iniţial să ajungă la Iaşi pe 18 mai şi să fie instalat două săptămâni mai târziu, însă termenele au fost amânate, reprezentanţii CJ Iaşi invocând carantina din Turcia.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, declara, în 21 aprilie, că a semnat contractul de achiziţie a spitalului modular, câştigătoarea licitaţiei fiind compania SDI Global LLC din Turcia. Valoarea contractului este de 13,2 milioane de euro.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.