Locuitorii din municipiul Galaţi vor primi căldură, în sistem centralizat, în câteva zile, reprezentanţii societăţii Electrocentrale anunţând că încep să producă agent termic, după ce protocolul între societăţile de termoficare, care prevedea plata în avans a gazului, a fost semnat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administratorul Electrocentrale, Sinan Mustafa, a anunţat, marţi, într-o postare pe Facebook, că societatea începe să producă agentul termic pentru încălzirea locuinţelor din municipiul Galaţi.

”Avem gaz. Pornim!” a scris Sinan Mustafa. Într-o postare de luni, Sinan Mustafa arăta că s-a semnat convenţia de plată între toate părţile implicate în sistemul de termoficare - Primărie, Calorgal, Electrocentrale şi Romgaz - în baza căreia municipalitatea a şi virat direct în conturile Romgaz 3,2 millioane de lei din totalul de 6,1 milioane de lei care reprezintă avansul pentru contravaloarea energiei termice ce urmează să fie livrată în luna noiembrie.    

Totuşi, potrivit estimărilor reprezentantului Electrocentrale Galaţi, pentru ca sistemul să ajungă la parametrii normali sunt necesare între şapte şi zece zile.

În aceste condiţii, gălăţenii vor beneficia de căldură abia după ce agentul termic va ajunge la parametrii necesari.    

În municipiul Galaţi mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire aproximativ 36.000 de apartamente.

Cele 32 de şcoli şi grădiniţe din municipiul Galaţi au început să beneficieze de căldură în sistem centralizat încă de la mijlocul lunii octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.