Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, vorbeşte, într-un interviu pentru News.ro, despre două lucruri pe care crede că trebuie să le îmbunăţească: utilizarea telefonului şi noţiunea de elev de serviciu. Telefonul mobil nu trebuie utilizat în timpul orelor nici de către profesori şi nici de către elevi, în opinia ministrului. Apoi, noţiunea elevului de serviciu trebuie să dispară pentru că există suficientă resursă umană la nivelul unităţii de învăţământ care să asigure această intrare - ieşire în şcoală, explică ministrul Liviu Pop

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vom face dezbateri pe Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ, sunt legi care s-au modificat şi este clar că acest regulament, până în 31 august, va fi modificat, după consultări. Apoi, tot în modificarea legii sunt elemente legate de statutul elevilor, pe care le vom dezbate si cu elevii şi cu partenerii sociali în aşa fel încât să avem o legislaţie coerentă", explică Pop în interviul pentru News.ro.

Liviu Pop mai spune că sunt două lucruri pe care vrea să le îmbunătăţescă: utilizarea telefonului mobil de către elevi şi profesori deopotrivă, dar şi noţiunea de elev de serviciu.

"Sunt două lucruri pe care cred că trebuie să le îmbunătăţim: utilizarea telefonului să nu fie făcută în timpul orelor nici de către elevi şi nici de către profesori, iar elevul de serviciu, ca noţiune, să dispară pentru că există suficientă resursă umană la nivelul unităţii de învăţământ care să asigure această intrare-ieşire în unitatea şcolară. Mă refer la personalul TESA, didactic auxiliar sau chiar didactic, numai dacă este nevoie să existe un astfel de personal", a mai spus Pop în interviul pentru News.ro.

Interviul integral cu ministrul Educaţiei Liviu Pop va fi difuzat la ora 9.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.