Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a anunţat luni, la prezentarea legilor educaţiei naţionale, că salarizarea cadrelor didactice va fi progresivă, având la bază salariul mediu brut pe economie. Ea a menţionat că această prevedere este inclusă în legile educaţiei şi avem sprijinul politic al coaliţiei pentru a o pune în practică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne dorim educatori şi profesori motivaţi, preţuiţi şi susţinuţi. Salarizarea cadrelor didactice va fi progresivă, având la bază salariul mediu brut pe economie. Această prevedere este inclusă în legile educaţiei şi avem sprijinul politic al coaliţiei pentru a o pune în practică”, a anunţat ministrul. Ligia Deca a arătat că ”norma didactică va fi redusă pentru cadrele didactice cu vechime de peste 15 ani, pentru a păstra atractivitatea profesiei şi pentru a da timp acelor profesori cu experienţă să se poată implica fie în management şcolar fie în activităţi de mentorat”, a afirmat ea.

Ministrul a mai spus că preţuiesc şi cadrele didactice care se pensionează.

”Se acordă o primă în cuantum de două salarii de bază cadrelor didactice, la data încetării de drept a contractului individual de muncă”, a spus ea, adăugând că se va asigura un nivel mai bun nivel de mentorat didactic pentru debutanţi şi stagiari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.