Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei anunţă, joi seară, că ministrul Ligia Deca s-a întâlnit cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar cu care a abordat mai multe subiecte.  

În principal, s-a discutat despre proiectul de lege pentru învăţământul preuniversitar şi acoperirea costurilor privind utilităţile în sezonul rece.  

Au fost abordate, de asemenea, ”finanţarea de bază a unităţilor de învăţământ, măsurile de egalizare a şanselor pentru elevi, utilizarea de fonduri obţinute prin PNRR pentru dotarea cu echipamente şi dispozitive tehnologice a laboratoarelor de informatică şi a sălilor de clasă din unităţile de învăţământ preuniversitar, acordarea burselor elevilor, rolul şi importanţa evaluărilor naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, organizarea Săptămânii Verzi, manualele şi auxiliarele şcolare, măsurile de combatere a fenomenului de bullying în şcoli”.  

Din partea Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi au fost prezenţi Iulian Cristache, Eugen Ilea, Ioana Tatavura şi Iuliana Constantinescu. 

Alături de Ligia Deca, din partea Ministerului Educaţiei au participat secretarii de stat Sorin Ion, Bogdan Cristescu, Florian Lixandru şi Corina Popa, purtător de cuvânt. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.