Reprezentanţii PNL Sector 1 au acuzat-o pe edilul Clotilde Armand că lasă, începând de luni, peste 20.000 de apartamente din Sectorul 1 şi Sectorul 6 fără apă caldă, pentru că primarul refuză să pună pe ordinea de zi bugetul companiei CET Griviţa, precum şi majorarea de capital necesară pentru finalizarea investiţiilor şi asigurarea capitalului de lucru. Astfel, organizaţia liberală de sector îi cere PNL primarului Armand convocarea unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local cu cele două puncte pe ordinea de zi şi anume bugetul de venituri şi cheltuieli şi majorarea de capital a CET Griviţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de buget de venituri şi cheltuieli a fost depus la Primăria Sectorului 1 în luna februarie, moment din care a rămas blocat în sertarul cu poliţe politice al primarului Armand, arată comunicatul de presă al PNL Sector 1.

Compania a transmis constant solicitări oficiale pentru aducerea la vot în Consiliu Local, conform legii, a bugetului, explicând de fiecare dată consecinţele acestui blocaj.

„Clotilde Armand a ales, încă o dată, să pună propriile orgolii şi calcule politice mai presus de interesul cetăţenilor şi trimite zeci de mii de bucureşteni în Evul Mediu din punct de vedere al utilităţilor de bază: apă caldă şi căldură. CET Griviţa este o companie care deserveşte peste 20.000 de apartamente din două sectoare, 1 şi 6, are o instalaţie modernizată care produce, în cogenerare, energie termică şi electrică. Cu toate acestea, Armand alege să o închidă şi să irosească, din nou, banii bucureştenilor. CET Grivita este singurul CET din Bucureşti care deţine Autorizaţie Integrată de Mediu şi deţine toate avizele necesare activării pe piaţa de energie: producţie, distribuţie etc. În plus, asigură venitul pentru aproape 100 de familii, care astăzi se întreabă ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă. Niciunul dintre aceste argumente nu a fost mai puternic decât mixul de orgoliu, incompetenţă şi rea-voinţă. O somăm pe Clotilde Armand să convoace URGENT şedinţa de consiliu local pentru a rezolva rapid această problemă”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1, conform sursei citate.

Reprezentanţii PNL Sector 1 mai spus că atacul lui Clotilde Armand la siguranţa energetică este cu atât mai grav cu cât CET Griviţa a trimis multiple modificări de încetare a activităţii pe termen nelimitat, toate rămase fără răspuns. Mai mult, în şedinţa de Consiliu Local de vineri, directorul general al CET Griviţa, Radu Curcan, a anunţat că va înainta Consiliului de Administraţie o notă de informare privind intrarea în insolvenţă. Indiferent de decizia CA, insolvenţa companiei este inevitabilă în acest moment, urmând, cel mai probabil, să fie iniţiată de furnizorul de gaze.

Situaţia este cauzată exclusiv de refuzul lui Armand de supune votului Consiliului Local proiectul de HCL privind majorarea de capital, blocat de 14 luni, şi bugetul de venituri şi cheltuieli, blocat de aproape 6 luni, potrivit sursei menţionate.

În anul 2018, a fost aprobată modernizarea instalaţiei CET Griviţa, fondurile fiind asigurate prin bugetul local al Sectorului 1.

Investiţia a fost finalizată în 2022, compania a achitat o parte din investiţie din propria producţie, dar are datorii către furnizori şi nu are capital de lucru.

Proiectul de majorare a capitalului a fost depus în aprilie 2022, fiind blocat încă de atunci.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.