Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu anunţă că, deoarece la acest moment există semnale cu privire la timpi mari de aşteptare a autoturismelor la ieşirea din Bulgaria - Ruse, că situaţia este cauzată de plata taxei de pod pe teritoriul statului vecin. Autorităţile bulgare au informat că lucrează pentru plata taxei de pod pe un număr de 7 artere. În ceea ce priveşte situaţia la intrarea în România - PTF Giurgiu, sursa citată informează că traficul se desfăşoară total normal, nefiind înregistrată nicio problemă de aşteptare sau aglomerare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, timpul de aşteptare pentru camioane, la Giurgiu, pentru ieşirea din ţară este de 70 de minute, potrivit aplicaţiei Trafic Online a Poliţiei de Frontieră.

„Pentru a preîntâmpina orice probleme, recomandăm persoanelor care vor să tranziteze acest punct să consulte aplicaţiaTrafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei  şi care ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic mai scăzute”, arată comunicatul de presă al ITPF Giugiu.

Sursa menţinată reaminteşte că, la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 10 puncte de trecere a frontierei, respectiv: PTF Vama Veche, PTF Negru-Vodă, PTF Dobromir, PTF Lipniţa, PTF Ostrov, PTF Călăraşi, PTF Zimnicea, PTF Turnu-Măgurele, PTF Calafat, PTF Giurgiu.

„Pentru informaţii suplimentare privind condiţiile de călătorie, procedura şi actele necesare tranzitării frontierei, cetăţenii pot apela, totodată, numărul unic de telefon al Poliţiei de Frontieră Române 021.9590 sau pot consulta site-ul www.politiadefrontiera.ro, secţiunea condiţii de călătorie”, conchide sursa amintită.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.