Echipaje specializate intervin, vineri, în 408 localităţi din 17 judeţe, pentru remedierea situaţiei privind alimentarea cu energie electrică, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 408 localităţi unde au loc intervenţii pentru reluarea alimentării cu energie electrică se află în judeţele Cluj, Alba, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Covasna, Galaţi, Harghita, Mureş, Prahova, Vrancea, Bacău, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, precizează reprezentanţii IGSU.

În ultimele două zile, 22 de judeţe au fost afectate de fenomenele meteo nefavorabile.

Astfel, în Galaţi, în cursul zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri, au fost înregistrate peste 50 de situaţii de urgenţă, unde au fost semnalate maşini blocate în trafic, cazuri medicale la care nu se putea ajunge, arbori căzuţi pe autoturisme sau care blocau carosabilul.

Autorităţile au desfăşurat trei misiuni de salvare cu un autovehicul cu şenile şi cu autospeciala pentru transport victime multiple în localităţile Cuca, Rediu şi Plevna, fiind salvate 15 persoane, dintre care patru copii şi o gravidă.

De asemenea, opt persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sfântul Apostol Andrei din municipiul Galaţi.

Un autovehicul cu şenile din cadrul ISU Galaţi a rămas, peste noapte, la primăria din localitatea Cuca, pentru urgenţe. În sediul primăriei au fost cazate 50 de persoane care nu au mai putut înainta cu autoturismele, în dimineaţa de vineri mai fiind găzduite doar 12.

Pe timpul nopţii, pompierii gălăţeni au intervenit la peste 100 de solicitări pentru înlăturarea arborilor căzuţi peste autoturisme şi pe străzi.

În judeţul Prahova, în localitatea Cornetu Cricov, din cauza precipitaţiilor, există riscul unei alunecări de teren, pe o suprafaţă de 350 de metri/45 de metri, care ar putea afecta şase proprietăţi. În această situaţie, cinci persoane au fost evacuate şi cazate temporar la Căminul Cultural, mai arată reprezentanţii IGSU.

În localităţile Bisoca şi Lopătari, din zona montană a judeţului Buzău, un echipaj cu o şenilată, dislocat în sprijin de la ISU Prahova, a acţionat pentru transportul unor persoane dializate către unităţile sanitare specializate din judeţ.

În judeţul Vrancea, salvatorii au intervenit pentru deblocarea a trei autoturisme de pe drumul către localitatea Găloieşti. Un număr de cinci trenuri de pe ruta Pufeşti-Adjud au rămas blocate din cauza unui fir de înaltă tensiune care s-a rupt vineri dimineaţă, în jurul ore 5.00. Între timp, circulaţia feroviară a fost reluată.

În judeţul Neamţ, în localitatea Valea Ursului, s-a intervenit pentru deblocarea unui autobuz cu 20 de călători, iar în Suceava, pe DJ 177 A,  între localităţile Broşteni şi Frasin, s-a intervenit pentru deblocarea unui autobuz cu 15 călători.

Echipajele de intervenţie din cadrul detaşamentului de pompieri Bacău au intervenit cu o autofreză pentru deblocarea a şapte autovehicule din zona localităţii Izvorul Berheciului, pe DJ 156 A  şi DN 2C şi au acţionat pentru deblocarea unui autobuz cu 50 persoane.

În judeţul Iaşi se circulă, în prezent, în condiţii de iarnă, iar în cursul dimineţii de vineri, salvatorii au preluat o gravidă cu autospeciala pentru transport victime multiple din localitatea Voineşti, o asistentă din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean ajutând la naşterea copilului. Mama şi copilul au ajuns în siguranţă la spital, o altă gravidă urmând să fie preluată de salvatori din localitatea Grajduri, în vederea transportării la spital.

O altă autospecială pentru transport personal şi victime multiple, împreună cu o şenilată, s-a deplasat spre comuna Dagâţa, pentru preluarea unei femei însărcinate care acuză contracţii.

În Republica Moldova, opt adulţi şi 16 copii dintr-un autocare care a derapat, au fost cazaţi la căminul de bătrâni din localitatea Oancea.

IGSU precizează că în Capitală şi în judeţul Ilfov nu au fost înregistrate situaţii deosebite din cauza fenomenelor meteo periculoase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.