Premierul Marcel Ciolacu l-a eliberat pe Ion Cupă din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Vamale Române, în locul acestuia fiind numit Marcel Simion Mutescu. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere propunerea ministrului finanţelor formulată prin Adresa nr. 7.557 din 18 ianuarie 2024, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/563 din 18 ianuarie 2024, în temeiul art. 29 şi al art. 31 lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 2 alin. (2) din Legea nr. 268/2021 pentru înfiinţarea Autorităţii Vamale Române şi pentru modificarea unor acte normative, prim-ministrul emite prezenta decizie: Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Ion Cupă se eliberează din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Vamale Române”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial. 

”Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Marcel Simion Mutescu se numeşte în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Vamale Române”, se arată în a doua decizie semnată de şeful Executivului. 

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, critica recent instituţii din subordinea ministerului care ”se laudă” cu planurile pe care le-au realizat, dând exemplu, în acest sens, Autoritatea Vamală Română.

”După Bobotează voi ieşi public şi voi cere domnului prim ministru revocarea din funcţie a câtorva conducători din cadrul instituţiilor cele mai importante pentru România şi aici mă refer la Autoritatea Vamală Română, tot cu subiect şi predicat spun acest lucru, şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală”, anunţa atunci ministrul. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.