Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat referindu-se la proiectul care acordă stimulent de risc pentru personalul didactic şi nedidactic că va solicita un punct de vedere Guvernului pentru a vedea dacă există fonduri pentru acest lucru, menţionând că profesorii merită, dar rămâne de văzut dacă se şi poate realiza.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, cum vede proiectul PSD,a adoptat decizional de Camera Deputaţilor, de acordare a unui stimulent de risc personalului didactic şi nedidactic şi cum va reacţiona când acesta va ajunge la el.

“Nu am citit proiectul. Când va ajunge îl vom citi cu mare atenţie. Vom solicita un punct de vedere al Guvernului să vedem dacă există fonduri pentru aşa ceva şi vom acţiona în consecinţă. Evident că merită (profesorii – n.r.). Întrebarea care se pune în acest moment este – dacă se poate. Dorinţa de a sprijini şi stimula activitatea lor e o parte, însă putinţa se măsoară, din nefericire, şi în bani, iar în situaţia unei contracţii economice, banii sunt mai puţini decât ne-am fi dorit”, a afirmat Iohannis.

El a mai fost întrebat facă starea de alertă ar trebui prelungită cu 30 de zile sau până la sfârşitul anului.

“După părerea mea e foarte clar că trebuie prelungită şi starea de alertă va fi prelungită. Dar sunt convins că în această fază va fi prelungită cu încă o lună de zile”, a explicat şeful statului.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspîndirea coronavirusului SARS-CoV-2. Astfel personalul nedidactic beneficiază de un stimulent de 2.000 lei lunar, iar cel nedidactic de unul de 1.500 lei lunar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.