Peste 200.000 de ieşeni vor beneficia de lucrări de infrastructură pentru alimentare cu apă potabilă, colectare şi epurare a apelor uzate, în cadrul unui proiect realizat din fonduri europene, în valoare de o jumătate de miliard de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă din judeţul Iaşi, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM), a fost prezentat, marţi, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Judeţean Iaşi, în colaborare cu societatea ApaVital.

Investiţiile care vor fi realizate în judeţul Iaşi se ridică la 509 milioane de euro. Proiectul are ca obiectiv creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei din 113 localităţi, arondate la 41 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Iaşi.

În total, peste 200.000 de ieşeni vor beneficia de lucrările de infrastructură pentru alimentarea cu apă potabilă, colectare şi epurare a apelor uzate.

Finanţarea, digitalizarea şi internaţionalizarea IMM-urilor vor fi teme abordate la videoconferinţa "IMM-urile, oxigen pentru România" - ediţia a II-a, care va avea loc joi, 10 iunie, începând cu ora 10.00, cu participarea ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui 

"Este unul dintre cele mai mari proiecte de investiţii din istoria recentă a Iaşiului şi ne oferă posibilitatea de a transforma judeţul nostru într-un spaţiu demn de cel european. Consiliul Judeţean s-a implicat pentru susţinerea acestei investiţii, astfel încât să oferim ieşenilor accesul la cea mai importantă resursă pentru viaţă: apa, alături de celelalte utilităţi necesare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

La rândul său, directorul general al societăţii ApaVital Iaşi, Mihail Doruş, a afirmat că se vor crea 536 de kilometri de reţea nouă de canalizare şi 312 kilometri de reţea nouă de distribuţie a apei potabile.

Reprezentanţii Apa Vital au promis în repetate rânduri că din anul 2023 toate comunele din judeţul Iaşi vor fi racordate la reţeaua de apă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.